Intervju med Cajsa Wiking, generalsekreterare för Global Child Forum

Publicerat 2019, 4 februari

Novare var med och rekryterade Cajsa Wiking till ny generalsekreterare för organisationen Global Child Forum. Organisationen grundades av Kung Carl XVI Gustaf och Drottning Silvia i december 2009 och målet är skapa ett globalt forum där representanter för näringsliv, organisationer, akademier och politiker kan träffas för att utbyta kunskap och skapa gemensamma initiav för att stärka rättigheterna för världens två miljarder barn.

I en ny intervju berättar nu Cajsa Wiking om sitt nya uppdrag:

Du har precis börjat som ny generalsekreterare, vad lockade dig till organisationen?
-Den unika plattformen där näringslivstoppar möter civilsamhället, akademin och politiken med fokus på barns rättigheter. Det är i fokuset på hur barns rättigheter integreras med näringslivet som jag kan se att vi kan göra den största  insatsen.

Vilka möjligheter och utmaningar för barns rättigheter ser du och hur kan näringslivet agera?
– Möjligheterna när man arbetar med barns rättigheter är enorma. Barn utgör redan en aktiv och viktig del av samhället och deras kraft kommer bara öka ju äldre de blir. Det är dagens barn som kommer lösa många av våra framtida problem – så att investera i och skydda barns rättigheter är det bästa långsiktiga beslutet ett företag kan göra.

Läs hela intervjun på Global Child Forums hemsida >>

Dela

« »