+46 8 463 23 00

Friends får ny generalsekreterare

Publicerat 2017, 10 maj

Per Leander blir ny generalsekreterare på Friends. Med en lång erfarenhet från både näringsliv och ideell sektor kommer Per Leander få uppdraget att leda verksamheten från 1 september 2017.

– Mobbning och trakasserier drabbar så många barn och jag tror att alla har erfarenhet av det på ett eller annat sätt. Friends är den organisation som kan göra störst skillnad för att alla barn ska känna sig trygga och jag ser oerhört mycket fram emot att vara en del av deras viktiga arbete. Jag ser även på Friends som en organisation med mycket stor potential där jag med min bakgrund och erfarenhet förhoppningsvis kan tillföra resultat, säger Per Leander.

Per Leander har lång erfarenhet av ledande positioner från både näringslivet och ideell sektor. Han kommer närmast från tjänsten som generalsekreterare på Barncancerfonden där han på fem års tid ökat insamlingen från 175 till 365 miljoner kronor.

– Per Leander har gedigen erfarenhet av ledarskap och strategiskt utvecklingsarbete. Vi är imponerade av den resa Barncancerfonden har gjort under hans ledning och är säkra på att han är rätt person att leda Friends framåt, säger Charlotte Petri Gornitzka, styrelseordförande Friends.

Per Leander efterträder Tf generalsekreterare Carolina Engström som lämnar Friends efter 10 år. Styrelsen verkar för att Carolina Engström fortsättningsvis ska engagera sig i ett ideellt uppdrag på Friends.

« »