Fredrik Hillelson intervjuad i Bättre än de flesta

Publicerat 2019, 9 januari

Bättre än de flesta är ett nyhetsbrev om jämställdhet. I det senaste numret intervjuades Novares vd och grundare Fredrik Hillelson om rekrytering, jämställdhet och maktstrukturer.

Utdrag ur intervjun:

”Novare är ett av Sveriges största rekryteringsbolag med verksamhet inom näringsliv, offentliga sektorn, rekrytering av nyanlända svenskar, till ledarskapsutbildning och mentorskap. Vi fick en pratstund med vd Fredrik Hillelson.

När Novare startades, fanns det då mål kring att arbeta med jämställdhet i era rekryteringar?
– Ja, det fanns det faktiskt. Det var helt och hållet tack vare ett treårigt projekt som SNS initierade i början av 2000-talet för att få fler kvinnor på ledande poster i näringslivet. Det var SEB:s dåvarande koncernchef Lars Thunell som kallade samman arbetsgruppen där min chef Marcus Wallenberg på Investor ingick och han i sin tur valde ut mig till referensgruppen. Innan det måste jag vara ärlig och säga att jag inte hade någon större koll men det var verkligen en ögonöppnare, och inte bara för mig utan för många i näringslivet. I samband med det startade vi Novare och då hade vi samma mål som idag, att rekrytera 50/50 till alla ledande befattningar.

Vad vill Novare uppnå idag när det gäller jämställdhet? Vilka mål externt och internt?
– Jag vågar påstå att jämställdhetsfrågan ligger i Novares DNA. Vi har hela tiden samtal om det på våra möten och det är en levande fråga där alla påminner varandra om att ha till exempel blandade listor. När vi rekryterar till oss själva har vi också med det som en självklarhet. När vi nu senast rekryterade två trainees till oss blev det förstås en man och en kvinna. Vi vill gärna vara en aktör som drar med oss branschen i det här och det är roligt att se hur alltfler av våra branschkollegor numera arbetar med jämställdhet som en faktor i rekrytering.

(…)

Tips om vad man bör göra för att öka jämställdheten i en organisation? Och varför man bör göra det?
– Det enkla, och svåra, är att högsta ledningen måste se det här som en prioriterad fråga. Gör inte ledningen det så tycker jag man ska byta jobb. Ett annat tips är att inte göra det till en kvinnofråga utan det måste vara både män och kvinnor i arbetsgrupperna för att vi ska komma vidare.

Hur ändras maktstrukturer bäst?
-Meritokrati, dvs den som är bäst ska få tjänsten. Och så ska det ska vara en öppen och transparent kultur och en respektfull och inkännande stämning, då funkar inte maktstrukturer.


Om Bättre än de flesta
Bättre än de flesta är ett redaktionellt nyhetsbrev om jämställdhet. De skriver om aktuella händelser och initiativ, och skriver om det senaste inom forskning och utveckling inom ämnet.
Registrera dig för en gratis prenumeration här >> 

Dela

« »