Kursdeltagarna Kanchana Kandukuri (till vänster) och Bing Zhang (mitten) uppskattar att de får komma ut på vårdavdelningarna och observera hur arbetet går till. Kursledaren Mohamed Mohamed (till höger) gick själv förra årets kurs.

Elever från intensivutbildning praktiserar på Sophiahemmets vårdavdelningar

Publicerat 2017, 23 november

Just nu studerar 35 elever på andra omgången av utbildningen ‘Introduktion till svensk hälso- och sjukvård’ som drivs av Sophiahemmet Högskola tillsammans med Novare Potential och med finansiering av Wallenbergstiftelserna. Under vägledning av Helena Lundin, medicinskt ledningsansvarig anestesiolog på Sophiahemmet, har kursdeltagarna fått möjlighet att praktisera på en operationsavdelning. Hon betonar värdet för studenterna att komma ut i vården och observera.

– De får närvara i hela flödet på operationsavdelningen. För oss är det intressant och spännande att möta engagerade läkare från andra länder. Vi visar och berättar om oss, men är också nyfikna på deras erfarenheter från hemländerna och förväntningarna på läkaryrket i Sverige, säger Helena Lundin.

Hilmar Gerber, verksamhetschef på Husläkarmottagningen Sophiahemmet, säger att läkarna som träffar studenterna får minst lika stor kunskap.

– Många av mina kollegor säger att det här är oerhört givande. Det känns värdefullt att få in de här personerna med hög kompetens i systemet.

Läs mer om kursstarten av ‘Introduktion till svensk hälso- och sjukvård’ >>

Läs mer om Novare Potential >>

Dela

« »