Anders L. Pettersson ny chef för Civil Rights Defender

Publicerat 2018, 9 mars

Novare har varit med och rekryterat Anders L. Pettersson till ny Executive Director för Civil Right Defender. Anders är idag generalsekreterare för Ecpat Sverige.

– Jag har länge beundrat Civil Rights Defenders arbete för medborgerliga- och politiska rättigheter och organisationens stöd till människorättsförsvarare globalt. Jag ser fram emot att få arbeta med och leda Civil Rights Defenders mycket kompetenta team, säger Anders L. Pettersson.

– Anders har en stark förståelse för internationella mänskliga rättigheter, vilket är grundläggande för en expertorganisation som vår. Han kommer att omfamna den professionella kunskapen inom Civil Rights Defenders på ett fantastiskt sätt. Tillsammans med den övriga organisationen är vi övertygade om att Anders kommer att utveckla Civil Rights Defenders ytterligare, och göra oss än bättre rustade att hantera de utmaningar och möjligheter vi står inför, säger Benedicte Berner, styrelseordförande för Civil Right Defenders.

Om Civil Rights Defenders
Civil Rights Defenders är en oberoende expertorganisation. Organisationen bildades 1982 i Stockholm med syfte att försvara de mänskliga rättigheterna, och då i synnerhet de medborgerliga och politiska rättigheterna, och stärka utsatta människorättsförsvarare.

Dela

« »